140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ловци и земеделци обсъждат щетите от дивеча

Шумен, Георги Ников

Ловци, горски експерти и земеделски арендатори от Шуменска и Търговищка област създават работна група, която да реши проблема на арендаторите с нанесените щети на реколтата от дивеча.

Това беше прието на извънредното заседание на Съвета по лова, организиран от РУГ в Шумен. Причината за свикването му бяха постъпилите голям брой жалби от арендаторите на земи за нанасените щети на земеделците от дивеча.

Заседанието беше ръководено от директора на РУГ в Шумен инж.Емил Гелов,който е и председател на Съвета по лова.

Освен редовните членове на Съвета по лова бяха поканени и присъстваха Колю Панайотов,председател на ЛРС във Варна и член на УС на Националната ловнорибарска организация,който отговаря за Шуменска област,инж.Георги Младенов,експерт координатор на НЛРС  за Североизточна България,както и земеделски производители и арендатори.

По време на срещата бяха поставени и обсъдени възникналите проблеми с цел набелязване на мерки за ограничаване на щетите в селското стопанство.

Взе се решение да се сформира работна група,която да установи причините за възникналите проблеми и да разгледа и обобщи направените предложения,която да предложи конкретни мерки за решаването им. 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ