140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ловци от ЛРД-Враниловци 6 часа чистиха път от снежната хала

враниловци сняг

Когато обилният снеговалеж в събота – 25 ноември срещу неделя 26 ноември, и придружаващите го виелици надминават романтичните очаквания за кротко падащи снежинки и бяла зима от детството, кметският наместник на габровското село Армени Георги Петков – колоритен ловец от ЛРД-Враниловци с над 30-годишен ловен опит, дава знак, че не трябва да чакат някой някога да почисти 3-километровия път до село Армени от главния път Габрово-Севлиево, който е затрупан с паднали дървета и клони и дълбок сняг. В селото обстановката е същата.

„С такива хора нищо не може да ни уплаши” – написа в социалните мрежи Георги Петков под публикуваната снимка, след като ловци и местни хора се отзовават на призива му и излизат с лопати и резачки, за да разчистват пътищата.

„Това, което свършихме, е сериозна, мъжка работа. Благодарен съм на колегите от ловната дружинка, както и на хората от селото, че бяхме единни, разчиствахме натрупания сняг,  направихме достъпа до селото възможен много скоро – каза Георги Петков, който не само координира спасителната акция, но и редом с тях работи по почистването на пътя. -Особено благодаря на членовете на дружинка Враниловци, младите ловци Митко Гатев и Павел – баща и син, Стефан Петков, Радостин Петков, Дидо Тончев, Калоян, Любомир Христов, Енчо Христов, с които 6 часа чистихме и разширявахме пътя до Армените.”

Мариана Мандичева

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ