Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ловци се веселиха до късна доба в с. Михалич

Георги НИКОВ

За 12-и пореден път лов­ните дружинки в селата Михалич с председател Мирослав Василев и Искър с председател Милко Кос­тадинов, които са към ЛРС-Вълчи дол, проведоха тра­диционната си съвместна ловна вечеринка. В салона на народното читалище в с. Михалич присъстваха око­ло стотина ловци и техните нежни половинки, които очакваха тази проява с голям интерес. В празничното на­строение се включиха и ло­вци от дружинките в селата Есеница, Добротич, Стефан Караджа и Калоян. Предсе­дателят на ловното сдруже­ние във Вълчи дол Николай Христов поздрави празнуващите, а на ловците пожела добра слука през следва­щия ловен сезон. Той спо­дели, че през изминалата година са постигнати добри резултати в стопанисването на ловищата, осигурени са достатъчни количества фу­ражи и хранилките постоян­но се зареждат с храна, за да се запазва дивечът в ра­йоните. Води се и постоян­на борба с хищниците, като се стимулира отстрелът на чакали, лисици и скитащи кучета, тъй като популация­та им е много голяма.

Николай Христов, който е и ловец в ЛРД-Михалич, награди с грамоти и с при­за „Ловджийски рог” Тодор Иванов и Димитър Дими­тров от дружинката в с. Михалич и Росен Русков и Николай Йорданов от с. Ис­кър като най-добри водачи на ловни кучета по време на излетите.

Читалищният салон в с. Михалич, огласен от живата музика на варненски оркес­тър, се превърна в арена на общоселски празник – ве­селиха се ловците, техните съпруги и жители на селото и всички останаха много до­волни. Организирана беше и традиционната ловна томбола. Масите бяха от­рупани от домашни мезета, подготвени от ловците, а настроението се повишава­ше и от домашните ракии и винени еликсири. Вдигаха се наздравици с пожела­ния за по-добра слука през следващия ловен сезон, весели лакърдии и спомени на ловците оживяваха край масите до късните нощни часове.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ