Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ловци се включиха в почистването във Врачанско

За поредна година акцията „Да изчистим България заедно“ събра ловците край нерегламентираните сметища в ловните полета на Врачанско. Дружинките набелязали обектите за оборка по време на излет – предимно край чешми, туристически забележителности и места за отдих. Ловците не скриха възмущението си от факта, че замърсените райони се увеличават, а старателно почистените места по време на миналогодишната акция, отново са превърнати в сметища.

И наистина: след около два часа усилен труд, местността доби неузнаваемо приветлив вид. Мъжете напълниха десетки чували с боклуци: бутилки, чаши, хартии, стари обувки и какви ли не още отпадъци от бита…

Дейно участие в акцията взеха и служителите от ПП „Врачански Балкан“, чийто директор инж. Николай Ненчев е и председател на ЛРД-Враца. Към техния задружен колектив се присъединиха доброволци от Младежки червен кръст – Враца, ловците от градските дружинки, както и тези в селата Челопек и Згориград, а резултатът от съвместните им усилия бе пълен камион с боклук!

 

Повече информация в бр. 39 на в. “Наслука” на 27 септември

 

Галина Ганова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ