Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ловци в Радомир събраха над 5000 лв. в помощ на болно момче

радомир болно момче

Благотворително състезание по ловна стрелба в подкрепа на 9–годишното болно момче Никола  Ангелов се проведе в Радомир. Проявата организира местното ловно-рибарско сдружение и стрелбищният комплекс. Ловците предадоха на семейството на това болно момче 5119,20 лв., събрани на турнира.

радомир болно момче

В състезанието по ловна стрелба в дисциплината „Скийт”  се включиха 37 ловци. Граждани, които само наблюдаваха състезанието, също оставиха пари. Средствата от традиционната за подобни прояви бира-скара също са постъпили в сметката на Никола.

Освен това, ловните дружинки в селата Елов дол, Дивля и Ковачевци допълнително са събирали пари. Майката на болното момче е от Елов дол, баща му е от Ковачевци. Никола е племенник на председателя на ловната дружинка в Елов дол, който потърсил подкрепа от ЛРС–Радомир. Ръководството на сдружението веднага се отзовало.

радомир болно момче

„Надяваме се да помогнем  на детето и семейството му да се справят с това изпитание” – коментира председателят на ЛРС–Радомир Иво Банков.

радомир болно момче

Никола е с диагноза “Остеосаркома феморис декстри”. Средствата за лечението на това болно момче са непосилни за семейството и близките му. Редица добротворци, институции и организации в област Перник вече се обединиха около каузата за набиране на дарения за излекуването на детето.

Ася Асенова

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ