140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ловците от Книжовник осветиха християнски символ

Официалното откриване на ме­мориалния православен кръст се състоя на 28.04.2019 г. навръх Великден в с. Книжовник, общ. Ха­сково в м. „Ямача“. На освещаването на 8-метровия символ на вярата присъстваха над 200 гости на селото, жители и членове на ловно-рибарската дружина. Кме­тът на с. Книжовник Иван Славилов преряза лентата и откри мемори­ала. Извърши се водосвет и осве­щаване на курбана, който бе разда­ден за здраве и берекет. Предстои възстановяването на две чешми в селото, както и изграждането на волиер за нуждите на ловно-рибар­ската дружина – за ловците няма почивка.

Ще припомним, че ловната дру­жина в Книжовник, която е част от ЛРС-Хасково, издигна през мина­лата година метален неръждаем кръст с височина 8 метра и шири­на 4 метра Християнският символ е поставен на най-високото място край селото.

„Работата за монтира­не на християнския кръст започ­нахме през лятото на 2018. Имахме и трудности, но се справихме, с до­броволен труд, дарения и спонсори – усилията си заслужаваха. Водеща сила в нашето начинание бе вярата и мисълта, че за да ти помогне Бог, трябва да си помогнеш преди това сам. Кръстът е символ на вярата“, казва д-р Стефан Динков, секретар на местната ловна дружинка, който е инициатор на идеята за величест­вения кръст.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ