Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ловците от ЛРД-Хаджидимово отчитат изключителни постижения

хаджидимово лов

Първият месец от новия сезон за лов на едър и мес­тен дребен дивеч ловците от ЛРД-Хаджидимово ще запомнят с две изключителни ловни постижения – групата с пред­седател Борислав Марваков още на откриването в м. „Калънда“ успя да отстреля трофеен 70-килограмов вълк, който отдавна тормозеше животновъдите в района.

хаджидимово лов

Майсторският изстрел беше произведен от младия ловец Георги Коджeбашев, който запази самообладание и в подходящия момент отстреля вълка, който дълго разигра­ваше ловци и кучета. Макар и мъртъв огромният хищник вдъхваше респект и даже ува­жение в погледите на ловците.

Всичко е било резултат на предварителна тактика – още на сутрешния инструктаж един от най-опитните и уважавани ловци в ЛРД- Хаджидимово Петър Воденов, заостря вниманието на ловците по пусиите да вни­мават не само за прасета, но и за хищници.

Речено било в същото лов­но поле „Калънда“ след две седмици същата дружинка да отстреля глиган, какъвто досе­га не бяха виждали – над 200 килограма. Този път майстор се оказва ловец, който до този момент не беше стрелял въоб­ще по прасе.

Младият Димитър Бозуков проявява из­ключителна съобразителност и познаване на района и успя­ва да изпревари и пресрещне на една от пусиите голямото животно. Представяте ли си вълнението на Димитър – пър­во диво прасе и то какво. Две нощи сън не го ловило и като на филмова лента си препов­тарял незабравимия ловен екшън.

Кузман ПЕТРОВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ