Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ловците от ЛРД-Понор градиха хранилки, правиха просеки, садиха дръвчета

понор дружина

На 16 март огромна част от активните членове на 36-та ЛРД-Понор която е в състава на ЛРС София-запад, се събра за поредното ловностопанско мероприятие. Ловците се разпределиха в няколко групи и работата започна.

понор дружина

Една част проправяха просеки в гората, други успяха да направят няколко чисто нови хранилки за дребен и едър дивеч, трети поправяха стари  такива, над които времето бе оказало своето въздействие.

понор дружина

През цялото време работеше багер, които оправи и разшири направените преди много години “водни огледала” в няколко различни местности.

понор дружина

След като цялата работа бе свършена, сговорната дружина се събра в м. “Чешмата” и засади 80 паркови дървета от видовете бяла акация и липа, за да помогне на местните пчелари.

понор дружина

Не се размина и без традиционен обяд, даден от председателя на дружината Николай Благоев. Поредно доказателство за това, че когато има желание, има и начин. Това  е правилният начин, когато става въпрос за стопанисване.

понор дружина

Първо трябва да осигурим спокойствие на дивеча, за да роди и отгледа своите малки, след това да се погрижим да няма лишения от храна и сол ( много важна точно в този период от годината, когато започва да има прясна трева), и на последно място е ползването според таксацията. Ръководството на 36-та ЛРД-Понор благодари на всички свои членове за отдадеността, с която работят в полза на дивеча и природата.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ