Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ловците от ЛРС-Пловдив продължават с мащабни разселвания на 270-дневен фазан

На 12 март, само четири дни след като разселиха в своите ловностопански райони 1000 яребици, ловците от ЛРС-Пловдив пуснаха в природата още 1000 птици. Този път бяха от вида ловен фазан, произведен в стопанство “Дунав” край Русе на фирма “Сокол-БЛРС”. 40 са дружините от състава на ЛРС-Пловдив, като всичките 30, които разполагат с полски райони и подходящи за фазаните местообитания обогатиха с пернат дивеч своите полета.

Ето какво сподели секретарят на дружината в Граф Игнатиево Стоил Дернев: “През последните 5-6 години вече имаме местна популация от фазани, но това бе постигнато след дългогодишно разселване на този вид дивеч в нашият ловностопански район. Със задоволство мога да кажа, че през последния ловен сезон за първи път организирахме един излет на фазани, като в него взеха участие само млади ловци, за да се насладят на този лов. Отстреляните птици бяха дарени на ветераните в нашата дружина.

Разбира се, за да постигаме такива резултати целенасочено регулираме броя на лисиците и чакалите, организираме и групов лов за хищници.

Редовно зареждаме 40-те хранилките за дребния дивеч, за всяка от които се грижат по 4-5 ловци. Тази година се бяхме подготвили с около 2 тона жито, тъй като миналата зима бе тежка. Тази зима се оказа мека и последната партида от храната разнесохме чак сега през март.”

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ