Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ловците от ЛРС-Свиленград поставиха рекорд в отстрела на чакали

свиленград хищници

600 чакала  отстреляха през приключилия  сезон ловците от Ловно-рибарското сдружение в Свиленград. Според председателя Петър Вангелов това е рекорд за  последното десетилетие.

В графата хищници са  вписани  още 217 лисици и 1 вълк.

Първенството държи дружината в с. Лисово. С най-много  уцелени чакали е Пламен Михайлов – 91, следван от Димитър Банев с 21 чакала. На неговия точен  мерник  е попаднал и 1 вълк.

За всеки отстрелян чакал ловците получават от сдружението по 15 лв., за вълк възнаграждението е 100 лв., а за лисица не се плаща.

Едва 28 са отстреляните от ловците на ЛРС-Свиленград диви свине. Слуката е била по-добра от предишния ловен сезон, когато  са отстреляни само 17 прасета. Най-добър резултат е постигнала дружината в с. Мезек, добила 8 животни.

Основната причина за малкото глигани  и тази година е Африканската чума по свинете, която засегна някои ловни райони от община Свиленград, намиращи се от едната страна на р. Марица. Някои от земите остават заразени и досега. Необходими са най-малко пет години, за да се нормализират нещата, твърдят специалистите .

В момента тече прием на документи за провеждането на курс за млади ловци в ловното сдружение. Върви и кампанията по подновяване на членството.

Златка Михайлова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ