140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ловците от Сандански направиха от вечеринката градски празник

вечеринка сандански

В отворено и достъпно градско тържество се превърна за поредна година традиционната ловна вечеринка на сдружението в южния град. Традиция, която непрекъснато се обогатява и печели много симпатии и одобрение не само сред ловните среди, но и на обществеността в Сандански.

И тази година то се превърна в културно събитие, което предшества и допълва празничното настроение преди Коледа и Нова година. Проявата е и със съдействието и подкрепата на община Сандански. По утвърдена вече традиция вечеринката се проведе на площад „България”, а приповдигнатото настроение беше споделено от над 450 ловци и членове на техните семейства, както и много граждани, макар и неангажирани с ловния и риболовния спорт.

Специални гости бяха кметовете на Сандански и Струмяни Атанас Стоянов и Емил Илиев, председатели на съседни ловни сдружения и представители на държавните горски стопанства от региона.

вечеринка сандански

Председателят на сдружението Кирил Спаневиков и кметът на Сандански Атанас Стоянов откриха ловната вечеринка. Те сърдечно приветстваха присъстващите, благодариха за грижите, които полагат за опазването на природата и успешното вписване на ловната организация във всички значими обществени, социални и благотворителни инициативи в южния град.

Голям интерес и любопитство предизвика разиграната предметна ловна томбола, в която можеха да участват всички присъстващи. За целта беше предвиден разнообразен и практично приложим асортимент от ловни и риболовни принадлежности и аксесоари, които бяха осигурени с подкрепата на уважавани спонсори. Дружинката от Петрово предостави за томболата два диви заека, а колбасарски цехове осигуриха чантички с деликатеси.

вечеринка сандански

За първи път бяха разиграни и три големи награди – ловна карабина, гладкоцевен автомат и ловна двуцевка.

Късметлиите, които ги спечелиха под аплодисментите на множеството, бяха Християн Малчев от дружинката в Горна Сушица, Борис Тимушев и Димитър Карамитев от дружинка Сандански 2.   

вечеринка сандански

Празничната атмосфера и доброто настроение на събитието се поддържаше от изключително богата музикално-танцова програма, в която взеха участие оркестър „Веселие”, общинския духов оркестър “Емил Кирянов”, фолклорна група при ансамбъла за народни песни и танци “Никола Вапцаров”. Хубавото време позволи на площад „България” до късно вечерта да се вият кръшни хора.

Кузман Петров

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ