140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ловят шаран по големите язовири

         Язовир „Пясъчник” открай време е привлекателен за пловдивчани, но със стабилната си популация от риба мами рибари и от по-далечни краища на страната. И тази година се очертава силна за любителите на шарана – обособени са биваци и по двата ръкава на язовира, а лодки току щъкат навътре-навън с цел вкарване на въдиците на предварително захранено място, което обикновено е отдалечено и не се достига със замятане от брега. Ловят се шарани от всякаква големина, но предимно в диапазона от 1-2 докъм 5-6 кг.

        Хора от „постоянното присъствие” споделят със задоволство, че рибата на „Пясъка” се е увеличила откакто пазят язовира от мрежари. Да припомним, че организации от любители риболовци се заеха с опазване на рибното богатство и обявиха тотална война на бракониерската мафия.

       За хващани шарани споделят и от други големи язовири в страната – „Копринка”, „Батак”, „Ивайловград”, „Огоста”, „Тича”. Все пак по тях уловът на ценната риба не е така интензивен и за по-трайни успехи се изисква и специална подготовка, и търпение.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ