140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРД-Боряна към ЛРС-Дългопол – Резултатите от отминалата година зарадваха колектива

Направеният отчет на ЛРД-Боряна към ЛРС-Дългопол показа завидни резултати. Председателят на дружинката Красен Димитров сподели, че за първи път са отстреляни толкова много диви свине – 22 броя, което се дължи на постоянните грижи, които полагат за ловищата си ловците от Камчийската долина.

Най-големият глиган е слука на Марин Маринов. Теглото му бе около 180 кг, а най-много отстреляни диви свине имат Стилиян Янков, син на председателя й Марин Маринов. На три места се зарежда фуражът, като са изразходвани над два тона царевица, предоставени от сдружението, а един тон е дарена от председателя на фирмата „Пантекс“ Петър Пантев, който също е ловец и помага много на дружинката, допълни Красен Димитров.

В момента има опрасени майки с по пет-шест приплода, затова ловците постоянно изнасят храна, за да ги задържат в района. Пролетната таксация показва, че е увеличен и броят на сърните, за които също се полагат добри грижи от ловците. В същото време обаче е голяма и числеността броят на хищниците, като през сезона са отстреляни над трийсетина чакали и лисици. Отличават се с дейността си Стилиян Янков, Живко Веселинов и Христо Гошев.

Дружинката в с. Боряна разполага и с 10 дка дивечова нива, която е подготвена и в скоро време ще бъде засята с царевица, с което ще се получи допълнителен фураж, който няма да се прибира, а кочаните ще останат на корените и в тази селскостопанска култура животните ще намират храната си дълго време.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

“Сдружение на ловците и риболовците – ловно-рибарско дружество Камчия” – гр. Дългопол
Пощ. код: 9250
Мобилен: 0878 663 044

Реклама

ЛОГО - СЛРБ