Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРД-Дончево – Последният излет събра другари от различни дружини

дончево лов

В неделния ден на 14 януари на територията на ЛРД-Дончево към сдружение “ЛРД Добрич” – гр. Добрич, се проведе последният групов ловен излет за дива свиня. Този път инициативата бе на Марин Димитров – най-възрастният член на дружинката.

Той се оказа главен организатор, защото по негова покана в излета взеха участие близки и приятели, членове на други ловно-рибарски дружини от региона. Амбицията му бе да даде пример на младите и нови ловци за взаимоотношенията в ловно-рибарската дружинка.

Ловът на дива свиня не може да се осъществи без участието на ловци с кучета. В излета се включиха едни от най-добрите в сдружението: Илия Илиев и Вълчо Димитров, членове на дружинката в Дончево. Групата общо наброяваше 20 души, които рано сутринта минаха през проверка на документите и инструктажа, осъществен от ръководителя на лова и председател на ЛРД-Дончево Красимир Бойчев. Под негово ръководство се осъществи и разпределението на ловците за първата гонка.

Нейното начало бе дадено около 8.00 ч. Условията за лов бяха чудесни. Кучетата и гоначите свършиха отлично своята работа. Бяха отстреляни 2 диви свине. С точен мерник  и на точното място се оказаха Веселин Василев и Хараламби Хараламбиев от Дончево.

Излетът приключи около 11.30 часа. В суетнята около подготовката на обяда, осигурен от Марин Димитров, се включиха всички, а той се проведе в трапезарията на ловния дом на ЛРД-Дончево, построен с доброволния труд на членовете на дружината, както и с дарения от спонсори и подкрепа от ЛРС-Добрич. Добрата слука допълнително вдигна градуса на настроението.

дончево лов

Висока оценка за цялостното провеждане на ловния излет даде Илия Михайлов, председател на УС на сдружение “ЛРД Добрич” – гр. Добрич, и член на УС на НЛРС-СЛРБ:

“Повече от 30 години съм ловец и основният извод, до който съм стигнал е, че добри резултати се постигат при добра организация и дисциплина по време на всеки ловен излет. Към това ще прибавя целогодишната работа, която извършват ловците по подхранване, разселване и охрана на дивеча. Място за самодейност и самохвалство няма. А в трудните моменти на работа и взаимопомощ се кове другарството и приятелството между ловците. Красимир Бойчев е между най-активните председатели на дружини, а Илия Илиев притежава най-добрите гончета в сдружението.”

Николай МИРЧЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ