140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРД-Годеч 1 удари джакпота

 

Младен ДОБРЕВ

Първа градска дружина в Годеч удари истински джакпот в лова. При очертаващия се слаб откъм слука сезон в Годечко, ловците от група „Стране” направиха голям удар с отстреляни цели 7 прасета на един излет.

Да се върнем накратко към запомнящия се лов на 1 декември. Навалял е пресен сняг и хората тръгват двойно мотивирани, за да разставят пусии в ловище „Пинет”. Това е горист район с големи скални масиви, в близост до българо-сръбската граница. Кучетата влизат в пресните следи на голяма сюрия. Ловните действия се разиграват според предвидените разчети, като животните са насочени към очакващите ги на пусия ловци. Повечето от хората имат възможност да стрелят, а резултатите са впечатляващи. Димитър Лазаров реализира три точни попадения, Георги Савов е с две, а Кирил Лазаров и Живко Михайлов допълват набъбналата сметка на годечките ловци.

На следващия излет същата група отново се радва на успешен лов и добавя още три бройки към общата си сметка. Тогава с две отстреляни животни се отчита Николай Костов.

Още подробности около развитието на сезона в годечкото сдружение ще намерите във в. „Наслука“.

 

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ