Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРД-Голям дол – Първи успехи по Чирпанските възвишения

чирпанските възвишения

Общо 17 ловци от дружината в с. Голям дол, към ЛРС-Чирпан, участваха в първия успешен излет през новия сезон. Ето накратко как се развиха събитията в подножието на Чирпанските възвишения, където сe простират ловните им полета.

Проведено е щателно предварително разузнаване и е установено, че на хранилката в м. „Точилата“ са идвали много диви свине. Разбира се, това е взето предвид и ловците са амбицирани да направят зрелищен излет.

При сутрешния инструктаж председателят на дружината и ръководител на лова в този ден Михаил Желев разпределя постовете на пусии в местностите „Китката“, „Дебелия връх“ и „Калето“. Не след дълго проехтяват изстрели.

От съседната дружина в с. Братя Даскалови е открит и подгонен глиган в м. „Вълчия камък“. Той попада на точния мерник на Иван Димчев. Не е трофей, но е достатъчно голям – 160 кг.

чирпанските възвишения

След около 30 минути се вдига цяла сюрия от около 30 диви свине. Излизат на пусията на Цветан Илиев, но там следват критични мигове. Една женска го забелязва и се насочва право към него. Стреля само от 10 метра и слава Богу, точен е. Не се е стигнало до преки съприкосновения с дивото животно. Втората слука за деня тежи 110 кг.

До обяд приключват с лова и се събират на сборния пункт на Петкова чешма. Да се снимат за спомен след успешния лов, да се разговорят кое как е станало по време на гонката, кой какво видял, стрелял, изтървал.

За майсторите – поздравления, за каръците – другарски закачки. Това е част от чара на лова, всеки го знае.

Тръгнаха добре през този сезон, а е само началото. Всички се надяват, че ще имат и други успешни излети по Чирпанските възвишения. Присъствието на диви свине е видно, дано се задържат при тях, а може и други да дойдат.

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ