140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРД-Горски долен Тръмбеш – Разнообразието от животински видове впечатлява

 

Маргарита ТОДОРОВА

Територията на ЛРД-Горски долен Тръмбеш е 3000 ха. Дружинката е част от ЛРС „Сидер Войвода“-Горна Оряховица. Тя е разпределена в 4 ловни полета, състоящи се от обработваеми и пустеещи земеделски земи, гори, сечища и дерета. Има две реки и три микроязовира. Природните дадености на района предоставят възможност за развитие на благородни елени, сърни, диви свине, зайци, фазани, гривяци, гургулици, пъдпъдъци и др. Многообразието гарантира на ловците, че при съвестни грижи те могат да се радват на ловни емоции от всякакъв вид.

От направената таксация в началото на годината и от наблюденията по време на лов се вижда, че запасите са налице. Прави впечатление изобилието от фазани. То е факт, защото дружината за осма поредна година доотглежда  такива птици, които разселва в четирите си ловни полета.

ЦЕЛОГОДИШНИ ГРИЖИ

Ловците се грижат за дивеча не кампанийно, а през цялата година. За по-спокойното презимуване на дивите животни вече е осигурено всичко необходимо. Хранилките са стегнати и се зареждат, подготвени са и калищата и солищата.

Усилията на ловците водят и до добра слука. От началото на сезона за лов на едър дивеч са отстреляни 4 диви свине. Сред тях прави впечатление един едър глиган с тегло 150 кг. Ловците се надяват, че със застудяването ще постигнат и по-големи успехи.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ