140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРД-Имренчево – Постижението от миналата година е подобрено

Георги НИКОВ

Десет диви свине паднаха през октомври в района на ЛРД-Имренчево към ЛРС-Велики Преслав, похвали се председателят на дружинката Юрий Лозанов, който е кмет на селото. На първия излет бяха отстреляни три животни, при втория шест, а на третия едно.
„Никога не сме имали такъв успех на старта. Тази есен на няколко пъти се срещахме със сюрии диви прасета, което е показателно, че в ловищата ни има от този вид дивеч. Нашите ловци са убедени, че всичко се дължи на добрите грижи, затова и местообитанията се зареждат с храна целогодишно. Освен това разполагаме и с много хубави кучета, които работят отлично при всеки излет. Освен моите три, с добри четириноги помощници са ловците Любен Димов, Михаил Станчев и Стефан Стефанов“, каза Юрий Лозанов.
Най-големият глиган, който беше отстрелян от дългогодишния ловец Павел Павлов, е с тегло 150 кг. С двугодишен ловен стаж е Диан Танев, който тази есен събори с точната си стрелба три диви свине, отличиха се и Цветан Цветанов, Рамис Хюсеин и др.

Миналата година имренчевските ловци приключиха с девет отстреляни животни. Те се надяват, че през този сезон слуката им ще продължи.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ