140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРД-Константиново – Същински исполин се строполи след прецизен изстрел

Георги НИКОВ

Много успешно върви ловният сезон за ЛРД-Константиново, която е в състава на ЛРС-Варна. През октомври всяка събота падаше по едно диво прасе, а в неделните излети ловците излизаха за чакали, които са с огромна численост в ловищата край Варненското езеро. „Причината за хищническото присъствие е изобилието от дивеч в района ни“, сподели председателят на дружината Георги Дюлгеров.

От началото на сезона досега са отстреляни пет диви свине, като най-големият глиган тежеше 250 кг. Той бе отстрелян от опитния Станислав Стоянов, който е основен спонсор на дружината при осигуряването на фураж за подхранване. Въпросният глиган нееднократно се е изплъзвал на тукашните ловци. „Дойде тази година от друго ловище и успешно се прикриваше в гъстия къпинак. Ако го достигнеше някое куче, той го насичаше. Това се случи и при предходния ни излет, когато бяха ранени тежко 3 кучета, които в момента се лекуват. Най-накрая обаче успяхме да го отстреляме“, разказа Георги Дюлгеров.

Ловците от дружинката споделиха, че глиганът е бил много предпазлив и е бил винаги нащрек, когато е излизал да се храни в едно от местата, зареждани с големи количества царевица. Дългогодишният ловец Йордан Владимиров поваля животното с един изстрел, когато то се намира в стръмен участък, предоставящ добра видимост. При меренето исполинът заковава кантара на 250 кг.

Йордан Владимиров получи много поздравления от колегите си. Той е известен като един от най-големите „ликвидатори“ на чакали във Варненско. Разполага с чакала, които често посещава. „Нощните бдения“ не са рядкост за опитния майстор.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ