140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРД Костенци – Съпрузи отстреляха семейство диви свине

Съпрузи ловци, членуващи в дружинката на берковското село Костенци, отстреляха на един излет две диви свине и пръснаха с пушките си цяло стадо из горите в района. В последвалата канонада техен колега повали още един глиган.

Северозападните ловци излезли на лов на 8 октомври и завардили  дивечовите пътеки в м. „Круша”. Почти веднага след тръгването на гоначите кучетата открили цяла сюрия диви свине, които хукнали към позицията на Пламен Георгиев. Опитният ловец пропуснал майката и повалил с един изстрел младо стокилограмово прасе. Уплашено от гърмежа, стадото побягнало встрани, но налетяло точно на съседната пусия, където съпругата на Пламен Лили ударила едногодишно животно.  При бягството на сюрията между дърветата трета дива свиня гръмнал  ловецът Веселин Костов. Това е първият „глигански” успех на дружинката от с. Костенци през този сезон.

„И в лова всичко става по роднинска линия – семейства прасета отиват при семейства ловци!” – майтапят се балканджиите. Пламен Георгиев е един от най-опитните представители на гилдията под връх Ком. Той е внук и син на ловец и кръстосва горите в Балкана от малък. А с ловен билет се сдобил още преди 23 години. От 2000 г. редом с него е и половинката му Лили. „Така никой не ми натяква, че всяка събота и неделя съм в гората. Жената е с мен. Заедно работим, заедно и ловуваме!” – споделя Пламен, който има заедно със съпругата си сервиз за автогуми в Берковица. Преди няколко години синът им Петър също стана ловец.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ