140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРД-Попово се гордее със слуката на млад колега

Теодора КИРЯКОВА

20-годишният Иван Ламбрев от ЛРД-Попово към ЛРС-Първомай успя да отстреля първия глиган в ловната си „кариера“, който е първи за този сезон и за неговата дружинка. Слуката е гордост и радост за всички, които участваха в излета. Екземплярът е доста едър, според старите ловци – около 200 кг.

Сутринта животното е вдигнато от гоначите. Единият от тях дори стреля по него. Глиганът обаче се скрива и дълго време не успяват да го открият. Кучетата на Иван го надушват скрит в едно дере и започват да го лаят на място в продължение на половин час. Ловецът се приближава на около 40 м, стреля, но дивото прасе отново се скрива. Кучетата продължават да лаят и Иван разбира, че животното е ранено и не е избягало далече. Оказва се, че се е скрило на около 10 м, в дрян. За да го повали, Иван стреля още 3 пъти.

Иван Ламбрев е млад ловец, това е неговият трети ловен сезон. Ползва пушка Тоз-34ЕР, 12-и калибър. Казва, че ловът му е хоби и страст, която се предава по наследство – и баща му, и дядо му са ловци. До този паметен ден Иван е отстрелвал само една лисица – през миналия сезон.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ