140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРД-с. Гърчиново: Удариха глиган на „Терасите“

Ловците от селата Гърчиново и Горско Абланово приключиха годината успешно. На последния им съвместен излет падна глиган, ударен от гонача Ивелин Иванов. Ловували са в м. „Терасите“, където предварително разузнаване е показало, че има животни. Първата гонка е завършила без успех, но на втората късметът ги е споходил.

Впрочем, Ивелин с готовност разказва преживяното от него по време на втората гонка.

Влязохме с кучетата в старо сечище, където е трудно човек изобщо да премине, а камоли да е въоръжен и да очаква среща с дивеча. Донякъде бях изненадан, когато видях пред мен глиган. Имах само няколко секунди да вдигна пушката, да се прицеля, доколкото е възможно, и да стрелям. Пуснах два куршума и глиганът се скри от погледа ми. Но знаех, че съм го улучил. Въпросът бе дали е засегнат или само леко ранен. Оказа се, че единият изстрел е бил смъртоносен. Намерихме животното на петдесетина метра от мястото, вече приключило земния си път…

Солиден актив от 18 диви свине имат ловците от двете дружини за този сезон и може да се каже, че са сред лидерите в поповското сдружение. И други дружини от състава са с подобна слука: в селата Глогинка, Голямо Ново, Садина.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ