Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРД-с. Нови хан: Първи лов за четирима новобранци

Младен ДОБРЕВ

Откриването на сезона мина под знака на бойното кръщение на четирима младоци, които попълниха наскоро състава на новоханската дружина, към ЛРС-София-юг. Асен Михайлов, Митко Геров, Ангел Григоров и Христо Манговски вече помирисаха барут в реални ловни условия, след като преминаха през всякакви теоретични етапи на обученията им за ловци. Влива се свежа кръв и от това всички са доволни. С тях дружината нарасна до 41 човека.

Иначе ловът премина според очакванията. При тези продължителни горещини пъдпъдъци липсват и ловците се насочиха към отстрел на гургулици и гривяци. На ранина на сборния пункт се събра солидна група, като след задължителния инструктаж от председателя Бойко Пешев и подготовка на документите, хората бяха разделени на няколко по-малки групи. Обходиха познати местности из ловните им полета: „Засеченик“, „Изсечена кория“, „Киселиче“, „Милковица“. Гургулиците прелитаха поединично или на малки групи, но почти не кацаха в района. Все пак паднаха няколко, в резултат на точни изстрели от дистанция. Като че ли повече емоции имаше при надхитрянето с гривяци. С по няколко точни попадения се отчетоха Кирил Божилов, Калоян Вучков, Емил Михайлов, Йонко Йотов, Милен Велинов.

При очертаващия се пореден горещ ден в Софийското поле, ловът приключи до обяд. После групата се събра на традиционната почерпка в м. „Църквето“. Там дойдоха и някои ветерани, за които динамичния лов не е по силите. За празненството и специално приготвената курбан чорба идват всички. Все пак това е празник и няма извинения за отсъстващите.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ