140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРД-Войново си създава ловна база

Много активен е Тодор Тодоров, председателят на ловната дружинка в село Войново, която е част от ЛРС “Сокол 1”-Силистра. Той е моторът на дейността на ловците, които имат едни от най-добрите ловища на полезен дивеч, а за миналия сезон се наредиха на трето място в съревнованието по отстрела на хищници – отстреляни бяха трийсетина чакали и десетина лисици, а за изминалия четиригодишен ловен мандат Тодоров зае второ място в индивидуалното класиране, като е отсрелял 61 чакала, за което получи и награда от председателя на силистренското сдружение инж. Орлин Николов. Най-хубавото е това, че много са идеите, които се реализират, което води до по-добрата организация в живота на дружинката.

“Преди няколко години решихме да си създадем ловна база, всички ловци бяха единодушни, че ще се включат в тази дейност. Купихме една стара къща, характерна с добруджанската си архитектура. Беше много стара, почти съборена, а е на хубаво място, в края на село Войново в близост до гората и до ловището ни. Къщата е на 110 години, като предприехме пълна реставрация. За един сезон постигнахме голям напредък, събрахме средства, закупихме строителни материали и дадохме началото на дейността. Подменихме я на около 80 %, направихме хубав интериор, с голяма механа. Все още имаме малко работа по битовата част в помещенията за спане, изграждаме вътрешна баня, електрически ток си имаме, питейна вода си прекарахме. Самият обект го регистрирахме на сдружението, за да няма други интереси.

Има още много неща да се правят – външна ограда и два външни навеса. Щастлив съм, че голяма част от ловците дадоха много трудови дни, работеха безвъзмездно, защото са убедени, че новата придобивка ще бъде за тях, ще я ползват по всяко време на годината, а през есенно зимния период ще им бъде уютно в нея”, казва председателят на ЛРД-Войново Тодор Тодоров.

 

Повече информация в следващите броеве на в. “Наслука”

 

Георги Ников

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ