140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Благоевград проведе запомнящо се изпитание на гатер „Телкиево“

Поддържането на формата на ловните кучета извън активния сезон е важно условие за запазването на техните качества. Затова и изпитанията в ловни полигони е чудесна възможност не само за кучетата, но и за техните стопани да преценят какви са техните възможности в „мъртвия“ сезон.
Гатер „Телкиево“ край благоевградското село Рилци набира все по-голяма популярност заради чудесните условия, с които разполага и заради ентусиазма на младите ловци от местната дружинка, които го поддържат и организират състезанията.
В изпитанието взеха участие 51 кучета от различни краища на страната – Етрополе, Пазарджик, Батак, Монтана, Перник и други. Проявата бе кръг от поредицата състезания за националната купа и домакините от благоевградското ловно сдружение имат амбицията да го наложат като авторитетно участие в националния календар.
Съдийската бригада от София в състав Исталиян Маринков и Велко Везенков стриктно следяха за спазването на критериите по регламента – откриване, облайване и гонка на дивата свиня. Този вид изпитания са много емоционални не само за кучетата, но и за публиката, която горещо аплодираше добрите изпълнения на задачите.
Първо място беше присъдено единодушно на кучето Хари с водач Антим Милев от Батак. Другите призови места бяха за куче Миджур на Дидо Иванов от Монтана и кучето Балкан на Жоро Велков от Дупница.
На най-добрите кучета бяха връчени купа, медали и кучешка храна. Победителят Хари получи и нашийник с проследяваща джипиес система.
Кузман ПЕТРОВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Сокол 1911” – гр. Благоевград
Пощ. код: 2700
Телефон: 88-46-79
Мобилен: 0889 431 432

Реклама

ЛОГО - СЛРБ