Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Брезово тържествено отпразнува своята 125-годишнина

125 години брезово

На 2 септември се проведе тържествен ловен събор на дружините от ЛРС-Брезово. Така бе отбелязана славната 125-годишнина на сдружението. На територията на ЛРД-Генерал Николаево заедно със своите симпатизанти се събраха представители на всичките 25 дружини, а тържеството започна с изпълнения на Националния химн и Химна на ловеца.

125 години брезово

Празникът на ловците от ЛРС-Брезово уважиха официалните гости инж. Васил Василев, председател на УС на НЛРС-СЛРБ, гл. секретар на Националната организация Даниел Тошков, кметът на община Брезово Христо Янков, председателите на сдруженията от Асеновград и Чирпан д-р Георги Хаджиламбрев и Спас Ангелов и др.

125 години брезово

Духовните служители на католическата и православната църква отец Младен и Димитър отслужиха молебен за здраве и слука, след което бяха осветени ловните знамена на дружините.

В поздравителното си слово председателят на ЛРС-Брезово Радньо Манолов се обърна със следните думи към колегите си.

125 години брезово

„Уважаеми колеги, тук ние сме събрани от общата страст към лова и природата, което е предпоставка за създаване на доказани и верни приятелства – каза Манолов. – Ловът е човешко занимание с вековни традиции, които имат силата да възпитават без думи и шум. В момента дружеството ни наброява около 1150 членове в 24 дружини от общините Брезово и Раковски.

В своята общественополезна дейност, ние отстояваме интересите си за обогатяване и съхраняване на екологичното равновесие в дивата флора и фауна.

Нашето сдружение е пълноправен член на Съюза на ловците и риболовците в България и като такъв взема участие в работата на Националната организация.

Да бъдеш ловец не означава само да плащаш членски внос и да ловуваш, трябва да отделяш време за отглеждане и опазване на дивеча.“

Председателят на НЛРС-СЛРБ инж. Василев връчи почетен плакет и поздравителен адрес от името на УС, като отличи председателят Манолов с най-високото звание на Националната организация – „Заслужил деятел“.

125 години брезово

„Има историческа справка, която доказва, че през 1908 г. управниците на нашата организация са взели решение официалното обръщение между ловците да бъде „другари‘. Оттам идват и думите „дружина“, дружество“. – заяви инж. Василев. – Нашата Национална организация със своите членове е не просто най-голямата и най-старата обществена организация в страната. Ние не просто извършваме своята общественополезна дейност, опазвайки българската природа. Защото ние сме най-ревностите пазителите на традициите, на българщината и това е нашият най-важен обществен дълг в момента. Живеем в странни времена, в които моралът придобива друга стойност. Вярвам, че ние сме хората, които трябва да продължим делата на нашите предци.“

125 години брезово
125 години брезово

С почетни грамоти бяха наградени 7 ветерани над 60 годишна възраст за своя принос за развитието на ловно движение в Брезово. Наградени бяха и победителите в провелото се преди седмица дружествено състезание по ловна стрелба.

125 години брезово

За доброто настроение на празнуващите забележителната 125-годишнина брезовски ловци се погрижи оркестър „Млади тракийци“.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ