Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Бяла, Русенско – Свериха мерника с турнир по ловна стрелба

стрелби бяла

Беленци напомпаха самочувствието и свериха мерника на пушките си за предстоящия ловен сезон. Това стана на традиционния дружествен турнир, който се организира в навечерието на откриването на сезона.

На стрелбищния комплекс на сдружението премериха сили 50 ловци, представители на повечето от 38-те дружини. В дисциплината „Скийт” имаше и участници заради шоуто, но имаше и отлични резултати на хора, показали впечатляващи стрелкови умения.

В крайна сметка съдиийският състав обяви резултатите. Победител в този турнир и шампион е Тошко Тодоров от ЛРД-Две могили. На второ място се нареди Калоян Христов от ЛРД-Копривец, а трети е Здравко Деликоцев от ЛРД-Бяла 1.

стрелби бяла

Наградите на призьорите – медали и грамоти – връчи лично председателят на сдружението Веселин Балтаджиев. Награда – стилна статуетка – получи и единствената дама, взела участие в състезанието Дилянка Станкова от дружина Широково-Пепелина.

От сдружението осигуриха и подобаваща почерпка за всички участници. Ловците се събраха на своята база в комплекс „Беленска гора”, където веселието продължи до късно вечерта. В горещото време се наблегна на студена бира и дивечови деликатеси.

Разбира се, имаше и пожелания за добра слука през новия сезон. Ловците от ЛРС-Бяла са с утвърдени традиции в птичия лов и го очакват с непърпение. Пъдпъдъци може и да няма много, както гласят данните от разузнаването, но поне с гургулици и гривяци ще има забавления. Майсторите в стрелбата по панички със сигурност ще са точни и при птичия лов.

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ