140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Чупрене – Два отстреляни вълка белязаха края на сезона

Владислав Андонов

Първото нещо, което искаме да отбележим за ЛРС „Миджур” – Чупрене, е, че през изминалия сезон за групов лов на дива свиня нямаше инциденти. Заредени с положителни емоции и огромно количество адреналин, ловните излети минаваха с приповдигнат дух и след това историите се разказваха с такава охота, че дори професионален лектор би завидял на разказвачите.

За разлика от миналия ловен сезон, този е по-успешен по отношение на отстрела на дива свиня.

Борба с хищниците се води постоянно. Въпреки това хитрите чакали и лисици често пъти поставяха хищничарите в неудобни позиции, заварвайки ги неподготвени.

Истинският исполин на хищниците – вълкът, също е с голяма численост, особено в районите на сдружението с по-висока надморска височина. Ловните дружини в селата Чупрене, Горни лом, Долни лом, Репляна отстреляха общо 9 вълка в предходния сезон. Тази година обаче този така потаен хищник успяваше да се измъква неведнъж и два пъти. В последния групов лов на дива свиня в Чупрене и Долни лом пред мерниците на Данчо Милошевски от Чупрене и Илко от Долни лом излязоха два огромни екземпляра, които бяха повалени без колебание от опитните стрелци.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ