140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Добрич отбеляза 120 години

С празничен водосвет и освещаване знамената на ловните дружини започна на 15 октомври тринадесетият ловен събор на ЛРС-Добрич на ловно-стрелковия комплекс в местността “Кобаклъка” край областния град. Съборът бе посветен на 120-ата годишнина от учредяването на първото ловно дружество в Добрич. В него взеха участие инж. Васил Василев, председател на НЛРС-СЛРБ, инж. Тошко Петков – кмет на община Добричка, Илия Михайлов, председател на УС на сдружение ЛРС-Добрич и член на УС на НЛРС-СЛРБ. Сред гостите бяха Стоян Стоянов, председател на УС на ЛРС-Шумен и член на УС на НЛРС-СЛРБ, Николай Христов, председател на УС на ЛРС-Вълчи дол, Дико Иванов, зам.-кмет на община Добричка, Фотис Арапоглу, зам.-председател на ловното сдружение “Артемис” в гр. Кавала,  Гърция, членовете на УС на сдружението в Добрич и председатели съответно на ловно-рибарските дружини във Владимирово и Хитово – д-р Валери Веселинов и Найден Вълков.

В краткото си слово с дати, събития и имена за традициите в ловното движение в сдружението Илия Михайлов подчерта колко е важно да се продължи по пътят на първите и да се пази единството на организацията. Той благодари на ловците за усилията, които полагат всекидневно, за да изпълняват своите функции.

В своето приветствие към участниците в събора инж. Васил Василев подчерта, че добруджанци са известни със своето трудолюбие, родолюбие и гостоприемство. Все черти, които илюстрират най-добре дейността на членовете на Националния ловно-рибарски съюз пред българското общество.

Дипломи и материални награди получиха най-добрите стрелци от сдружението в дисциплината “Скийт”, които се състезаваха на 8 октомври на ловно-стрелковия полигон в м. “Кобаклъка”: 1. Росен Михайлов Митев от ЛРД-Бранище, 2.Красимир Стоянов Костадинов от ЛРД-Одринци, 3. Добромир Пламенов Демирев от ЛРД-Златия.

За доброто настроение на участниците в събора се погрижи младежкият танцов състав при ПФА “Добруджа” и оркестър “Добруджански авлиги”.

 

Повече информация в бр. 42 на в. “Наслука” на 18 октомври

 

Николай Мирчев

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ