140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Добрич провежда ловна вечеринка за 75-и път

Николай МИРЧЕВ

В навечерието на настъпващата пролет членовете на ЛРС-Добрич ще бъдат участници в традиционната ловна вечеринка, която се провежда вече в продължение на 75 години. С нея се отбелязва краят на поредния ловен сезон. На 16 март от 19.00 часа се очаква над 400 души, ловци, риболовци, членове на техните семейства и гости да изпълнят до краен предел ресторант “ЕР-КА” в Добрич. Сред гостите ще бъдат инж. Васил Василев, председател на УС на НЛРС-СЛРБ, представители на ловни сдружения от област Добрич и страната. Официален домакин на вечеринката е Илия Михайлов, председател на УС на Сдружението и член на УС на НЛРС-СЛРБ.

Първата вечеринка в ловното дружество е проведена в далечната 1942 година. Оттогава традицията продължава през годините, като на събиранията ловците се веселят с пълна душа, а организацията прави един своеобразен отчет на дейността си за поредния ловен сезон. Богатата музикална програма с много танци, томбола и викторина, с интересни награди и неизменните разкази за ловни подвизи определят настроението на всички участници, скрепява се приятелството между членовете на отделните дружини в Сдружението. Вечеринката е и мястото, където се връчва учреденият през 2009 г. приз “Ловец на годината”, както и наградите на първенците сред ловно-рибарските дружини в отделните категории. Познавачи признават, че танцовата програма със своите стотици участници е сред най-масовите в страната. Специален поздрав към участниците във вечеринката ще отправят танцьорите от ансамбъл “Добруджа” с гл. художествен ръководител Стоян Господинов.

Текст към снимка:

Пощенска картичка до Йордан Димитров Йорданов от ловната дружина в с. Паскалево с условията за организиране на ловна вечеринка на 16 януари 1943 година от Управителното тяло на ловно-стрелческото дружество “Сокол” в Добрич

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ