140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Долни Чифлик – Хищници под прицел

И тази година ЛРС-„Балкан“-Долни чифлик планира ак­тивно регулярно прочистване на ловната си територия от хищници. Първите 3 месеца на 2019 г. за пореден път редовните акции, провеждани от членовете на сдружението. Това е и основната причина дивечовите популации в района да не могат да се развият така, както им се иска на ловците. Най-отдадените на хищничарството вече натрупаха актив на сметката си, но „истинският екшън“ покрай стървилищата тепърва предстои.

50 БРОЯ ЗА ДЕН

Изключителна радост предизвика един от проведените групово ловни излети, при който майсторите хищничари отстреляха повече от 50 екземпляра. Подобни „показни операции“ дават шанс на дребния и пернатия дивеч да се развиват по-спокойно. Дружинките в

състава на ЛРС-Долни чифлик се отнасят с голяма отговор-ност към тази дейност, защото всички се убедиха, че от хищническата напаст отърване няма.

„ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ“

Най-голям отстрел към момента са регистрирали дружните в Долни чифлик с председател Ради Радев, и селата Пчелник и Голица. За всеки отстрелян чакал и лисица по решение на УС на сдружение-

то се плащат по 10 лева. Сред „отличниците“ се открояват имената на ловците Неделчо Пасков от ЛРД-Долни чифлик и Йоргаки Трифонов от ЛРД-Голица.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Балкан” – гр. Долни чифлик
Пощ. код: 9120
Мобилен: 0886 822 819

Реклама

ЛОГО - СЛРБ