Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Дряново откри сезона на площада

Единствено в Дряново ловците откриват сезона за лов на дива свиня на площада. Церемонията е от миналата 2016 година и бе по идея на кмета на общината Мирослав Семов. Тук не само откриват, но и закриват сезона напролет. Това е, за да се види връзката на ловната организация с местната общност и да се почувства подкрепата едни на други.

Точно в 18 часа от старата часовникова кула в Дряново се чу емблематичната за града песен „Дряновските моми” и за малко отложи началото на официалната част. Тук бяха кметът Мирослав Семов, инж. Васил Василев – председателят на НЛРС-СЛРБ, председателят на ЛРС „Стринава” Рачо Рачев, Георги Стефанов – председател на Българската федерация по риболовни спортове, както и Пламен Филев – председател на Българската федерация по ловни спортове, Димитър Йорданов – председател на ловното сдружение във Велико Търново, Димитър Димитров, член на Контролния съвет на НЛРС-СЛРБ.

Васил Василев приветства инициативата да се дава официален старт на новия ловен сезон, защото такъв подход дава възможност ловците да се почувстват като общност, „каквото е голямото семейство на ловците и риболовците в България”.

Вече по традиция в Дряново лентата на новия ловен сезон реже символично кметът на общината Мирослав Семов. За пореден път той изрази удовлетворение, че го има такъв празник в Дряново, на който местната общност да изпрати елита на града, каквито са ловците и риболовците, за новия ловен сезон. И нещо много специално – връх от копие, открит в пещерата „Бачо Киро”, където са намерени най-старите останки от първобитно общинен човек, подари на ловците кметът на Дряново с думите: „Това са вашите праучители в лова.” Той връчи униката на председателя на ЛРС „Стринава” Рачо Рачев като символ на ловното хоби. „Пазете се!” – каза още той и обяви официално откриването на ловен сезон 2017-2018.

 

Повече информация в бр. 40 на в. “Наслука” на 4 октомври

 

Мариана Мандичева

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ