Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

 ЛРС-Дулово на 80 години – Съборът се състоя в хижата на Неджети Халим

неджети събор

Пищен събор за 80-годишнината от основаването на Ловно-рибарското сдружение в Дулово събра ловците от града, околните села и около 50 техни гости.

Празникът се състоя в м. „Бурча“. Ловците се събраха в хижата на Илкер и Зафер от дружина „Чернолик“. Те я получили в наследство от своя баща Неджети Халим, който бил сред най-уважаваните ловци не само в собствената си дружина. Думата на Неджети се чувала и той бил дълбоко почитан от ловците в цялото  дуловско сдружение.

Гости на тържеството бяха председателят на КС на НЛРС-СЛРБ Стойчо Гергьовски, съдия Николай Гунчев, който е председател на Правната комисия в НЛРС-СЛРБ и бивш председател на ЛРС-Дулово, председателите на сдруженията в Шумен и Добрич – Стоян Стоянов и Илия Михайлов, които са членове на УС на НЛРС-СЛРБ.

неджети събор

Събора откри председателят на ЛРС-Дулово д-р Дечо Иванов, който е и член на УС на НЛРС-СЛРБ. Д-р Иванов представи пред своите другари доклад за дейността на дружеството.

Трима ловци от дуловското сдружение получиха званието „Заслужил деятел“ на НЛРС-СЛРБ, а други 36 бяха отличени с почетен знак. В хода на празненството бе разиграна и томбола.

неджети събор

Късметлиите си отнесоха за спомен от 80–тия рожден ден на сдружението спечелените предметни награди. Най-много му провървя на областния управител Минчо Йорданов,  който е редови член на ЛРС-Дулово. Той спечели голямата награда – ловна пушка.

Ловецът от ЛРД-Скала -Секулово Стоян Руменов със своя оркестър се погрижи за доброто настроение на своите другари и гостите, дошли да уважат тържеството за 80-годишнината от учредяването на ЛРС-Дулово.

неджети събор

Дни преди събора се проведе и дружественото състезание по спортна стрелба. Всички 18 дружинки имаха свои представители, а участниците бяха общо 48. Ловците се надпреварваха в дисциплината „Скийт“. В хода на състезанието за първи път влезе в действие новата техника за изстрелване на панички, закупена с дружествени средства тази година. Ето и най-добрите в класирането на състезанието в дисциплината „Скийт“.

1. д-р Ахмед Домбал от ЛРД-Вокил

2. Радко Колев от ЛРД-Дулово

3. д-р Спасимир Иванов от ЛРД-Межден

4. Ехлиман Ехлиман от ЛРД-Вокил

5. д-р Дечо Иванов от ЛРД-Межден

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ