140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Елхово – Ловът на диви свине стана привилегия, чакалите са в изобилие

елхово лов

„Като няма диви свине, принудени сме да се забавляваме с групов лов на хищници през зимата. Поне чакали има навсякъде и вече сме се усъвършенствали в методиката на ловуване. Правим зрелищни гонки и имаме добри резултати. А и кучетата ни вече привикнаха към този лов…“

Това сподели председателят на ловната дружина в с. Маломирово Илиян Костов.

„Към 200 чакала са отчетени през този сезон в актива на сдружението. Лисиците са доста по-малко – около 30. Но пък има и 4 вълка, отстреляни в землищата на селата Вълча поляна и Маломирово. Там главен герой и безспорен авторитет е бургазлията Стоян Стоянов, който идва специално на индивидуален лов по тези места и върши страхотна работа“, разказва ръководителят на ЛРС-Елхово Кольо Касъров.

елхово лов

От него научаваме още интересна информация по отношение на отминалия ловен сезон.

Успешният лов на диви свине в ЛРС-Елхово сякаш стана привилегия. Отстреляни са 15 животни, което е далеч от постиженията в добрите стари времена, преди да връхлети чумата.

Но пък е малко по-добре от предходния сезон. С по 5 точни попадения са ловците от селата Голям Дервент и Мелница, а 4 слуки имат във Вълча поляна.

елхово лов

В с. Трънково също са се разписали веднъж. Вижда се обаче движение, срещани са диви свине и това е обнадеждаващо. Но са много предпазливи и все по-трудно излизат пред пусиите. Затова и резултатите са по-скоро скромни.

При традиционния за сдружението лов на пернати нещата стоят без съществена промяна. Отчетени са 1430 пъдпъдъка, а поглед назад показва, че такива резултати са постигани и в минали години.

Намалява отстрелът на гургулица (250 през сезона) по обясними причини – въведоха някои ограничения и на нея се ловува по-малко.

елхово лов

През късната есен на 5 дружини е разрешен лов на диви зайци. Общо 50 броя са отчетени, като с най-престижни резултати са Втора градска дружина, Маломирово, Трънково, Борисово.

Градските дружини са излизали и на фазани, като също са имали добър отстрел.

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ