140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Габрово посвети откриването на ловния сезон на 124-годишнината на Националната организация

габрово сезон

На 6 август, когато Националното ловно-рибарско сдружение отбеляза 124–я си рожден ден, ловците и риболовците от габровското ловно-рибарско сдружение „Чардафон“ откриха сезона със спортни надпревари по ловна стрелба и риболов за деца до 14 години и посветиха програмата на годишнината на своята национална организация.

Денят завърши с традиционната вечеринка на открито в ловна база „Гергини“. Тук председателят на ЛРС-Габрово Тодор Дянков поздрави колегите си и награди призьорите в стрелбата по панички, където индивидуално класирането оглави Йосиф Митев от ЛРД-Враниловци, втори е Минчо Колев от ЛРД-Гачевци, а трети – Веселина Папазова от ЛРД-Поповци. Отборно първи са ловците от ЛРД-Гачевци, следвани от стрелците на дружитени в селата Борово и Враниловци.

габрово сезон

 „Откриваме ловния сезон отново задружни, макар част от ловците да са обезкуражени и да има отлив от лова поради липсата на дивя свиня в района – каза председателят Тодор Дянков. – Ние, ловците, сме последователни в грижите за дивеча, като продължаваме да го подхранваме и наблюдаваме. Имаме няколко неподражаеми хищничари, които постоянно и с успех регулират популацията на хищниците. Наслука!“

габрово сезон

По отношение актуалната медийна тема за петицията FACE за защита на лова Тодор Дянков заяви: „Подписахме я. Разгледахме я на управителен съвет и я предадохме на председателите на дружинките да запознаят членовете и да преценят ще я подкрепят ли. Спирането на оловните боеприпаси е въпрос на лобита, на интереси – включително и екологията стана търговия. За съжаление. Разни хора се опитват да правят разни работа. Ще успеят ли – ще видим. Но в интерес на истината интензивното земеделие днес причинява по-голямо замърсяване на земята, отколкото оловните боеприпаси. Като цяло то не се отразява добре на дивеча. А и без него не може. Трябва да се търси златната среда. Няма нито черно, нито бяло – всичко е нюанси на сивото.“ 

габрово сезон

За разлика от пукотевицата на състезанието по ловна стрелба, брегът на яз. „Яна“ край с. Войново бе потънал в тишина и очакване. Край младите риболовци асистентите – татковци, дядовци, мами и баби. даваха напътствия. И тази година ЛРС-Габрово, фирма „Боби фишер“, както и координаторът на състезанието Пламен Петков – Чапека, който дни преди това бе станал дядо, заедно с Пламен Тихов, бяха осигурили богат награден фонд плюс пакет храна за всеки участник.

габрово сезон

Съдията Камен Колев поздрави от името на ЛРС-Габрово младите риболовци за показаните умения и увлечението им към риболова.

„Чрез риболова опознавате природата и се забавлявате. Това е различно място от дома. Показахте много добро отношение към рибите и към животните въобще, за което благодаря на родителите и на близки, които са ви запалили по този спорт“.

Накрая на стълбицата се качиха Мартин Цвятков – първо място, Мила Колева – второ, Христина Генова – трето. Награда получи и каръка на състезанието Габриел Станиславов.

Мариана Мандичева

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ