Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Годеч: Пуснаха шарани и амури в Рибарниците

Младен ДОБРЕВ

Ръководството на годечкото сдружение се отчете подобаващо пред своите многобройни членове риболовци. Наскоро бе проведена поредната и най-голяма акция по зарибяване на стопанисваните водоеми, известни сред местните хора като Рибарниците.

В трите обособени водоема с обща площ от около 60 декара бяха пуснати 500 кг отрасли шарани и бели амури. Преобладават риби в диапазона между 1 и 3 кг. Акцията по извозването им от частно стопанство до Годеч премина успешно и без загуби. Рибите бързо се аклиматизираха и очевидно си харесаха новия дом. За риболов обаче ще са на разположение напролет, все пак това са топлолюбиви видове, а зимата вече чука на вратата.

В акцията се включиха председателят на риболовната дружина Димитър Георгиев, Радослав Димитров – ръководител на ЛРС-Годеч и Александър Илиев – ловен надзирател. Впрочем, всички членове на Комисията по зарибяването, избрана от сдружението, помогнаха кой с каквото може. Редно е да споменем имената на тези хора: Пламен Илиев, Игнат Пейчев, Радослав Маринов и разбира се, председателят на годечкото сдружение Андрей Иванов. В акцията по зарибяването се включиха и деца-членове на обособената рибарска дружина.

Повече подробности около благородната инициатива може да прочетете в бр. 48 на „Рибар“, който излиза като приложение на в. „Наслука“.

 

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ