140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Годеч: Риболовната дружина трупа авторитет

Много добри думи се чуха по отношение дейността на Риболовна дружина „Балканка” от състава на ЛРС-Годеч, по време на годишното отчетно събрание. Съставът й нарасна на 150 членове, сред които има хора на всякаква възраст, от невръстни деца до ветерани. Дружината развива активна дейност от 2012 година и с годините трупа авторитет и отстоява мястото си в сдружението. Председателят Димитър Георгиев е организиран и точен човек и е в основата на всичко, което се случва като организационен живот.

Риболовната дружина стопанисва рибните ресурси на трите обособени водоема до село Връбница. Може да се каже, че е създадена най-добрата организация по отношение на охраната и опазването на водоемите. През миналата година се проведе и солидно зарибяване с отрасли шарани и амури, които впоследствие предизвикаха много приятни риболовни емоции.

По случай откриването на риболовния сезон пък бе проведено детско състезание с участието на 30 малчугани от град Годеч и региона. Всички участници получиха награди – риболовни пособия, осигурени от сдружението.

Сред шестте типично ловни дружини в сдружението, седмата е изцяло риболовна, но не отстъпва по нищо на ловците – и като организационна дейност, и като финансови резултати. Все пак най-важното е, че се дава възможност за атрактивно спортуване с въдица и то в непосредствена близост до града.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ