Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Годеч – Връбнишките рибарници събраха 50 деца в риболовно състезание

Връбнишките рибарници

По отдавна утвърдена традиция в СЛРД- Годеч организират детско състезание по риболов на плувка в началото на новия риболовен сезон. Това е жест и към много­бройните риболовци, членуващи с отделна дружина в състава на сдружението.

За да премерят сили на старта с въдици се явиха 50 деца до 14-годишна възраст. Имаше повече записали се, но заради ло­шото време някои родители не посмяха да пуснат децата в такава авантюра. Все пак като най-малък участник бе записан Боян Методиев – само на 1 годинка. А като най- сръчна в улова на трудните риби се изяви Юлия Радостинова.

Връбнишките рибарници

Мястото на детския празник е добре по­знато за всички риболовци от града и ре­гиона – Връбнишките рибарници, които се стопанисват от Годечкото сдружение. При­състваха всички хора и от ръководството на сдружението, начело с председателя Ан­дрей Иванов и ръководителя Радослав Димитров. Там беше и председателят на ри­барската дружина Димитър Георгиев.

Връбнишките рибарници

На всички участващи деца бяха връчени медали, грамоти и шапки, осигурени от сдру­жението. След награждаването г-н Иванов пожела наслука през новия риболовен сезон на малчуганите и техните бащи риболовци. Получи се хубав празник, въпреки дъжда и мрачното време през целия ден.

***

Връбнишките рибарници са три отделни водоема, бивши рибарници, в непосредстве­на близост до Годеч, само на 2-3 км южно от града. Водната им площ е общо около 60 дка. Отдадени са за стопанисване от общи­ната на сдружението и то се грижи според силите си да ги благоустроява и зарибява. През годините са пускани шарани, бели аму­ри, толстолоби. Има още каракуда, лин, кос­тур, бабушка. Не липсват и изявени хищници като сомове и щуки. Водоемите се посеща­ват от риболовци през целия активен сезон, а майсторите се хвалят и с добра слука.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ