Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС– Горна Оряховица отчете своята дейност

събрание горна оряховица

В отчетния доклад на УС на сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сидер войвода” в Горна Оряховица, както винаги, беше отделено място и на успехите през отминалия ловен сезон, и на проблемите, които ще се решават в бъдеще.

Председателят на ловната организация Йордан Бобонков запозна представителите на ловно-рибарските дружини с изпълнението на плана за отстрела, резултатите от таксацията, извършените ловно-стопански мероприятия.

събрание горна оряховица


Отстреляният пернат дивеч е повече от предишния ловен сезон. Сдружението не успя да изпълни плана си за дивите свине, но положителното е, че резултатите са по-добри от предишния ловен сезон.


Отстреляни са повече хищни диви животни. За това помогна решението на годишното отчетно събрание преди две години всеки ловец да отстреля по два космати хищника. Повечето от членовете на сдружението, както и преди, се отнесоха отговорно към тази задача и отстреляните чакали, лисици, скитащи кучета са повече от предишния ловен сезон.

А част от глобите, които са в размер на 10 лв. за неотстрелян хищник и се събират в партидите на дружините, ще могат да се използват за стимулиране на ловците, изпълнили най-добре това си задължение. Всяка дружина има право да решава с каква сума да стане това.
На събранието беше повдигнат и въпросът за членския внос. Присъстващите потвърдиха предишното решение той да е 10,5% от минималната работна заплата.

събрание горна оряховица


Гост на събранието в ЛРС-Горна Оряховица беше Хари Иргев, експерт в НЛРС-СЛРБ. Той поздрави ловците и им пожела слука и по-добри резултати през идващия нов ловен сезон.

Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ