Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Горна Оряховица отпразнува с висок дух края на сезона

Маргарита ТОДОРОВА

За поредна година ловци и риболовци от ЛРС-Горна Оряховица закриха изте­клия ловен сезон с богата културно-музикална програ­ма в атракцион „Калоянова крепост“ с.Арбанаси. Този своеобразен празник премина под мотото „С любов към оте­чеството и природата“.

В богатата програма цар Калоян наричаше ловците да обичат България, да пазят българското, да пазят своя род, да обичат природата и нейните блага.Той покани на сцената най-стария ловец Трифон Михалев на 75 години и най-младия Кристиян Мин­чев на 20 години. На стария ловец пожела, подарявайки му един патрон, да го гръмне на 200-годишнината на сдруже­нието, много здраве и да про­дължава да предава своя опит на по-младите. На младия по­дари три патрона – първия да гръмне със сина си, втория с внука си, а третия на 200-го­дишнината. Председателят на сдружението инж. Йордан Бобонков разряза юбилейна­та торта и пожела на всички присъстващи много здраве и все така да обичат природата и да се грижат за дивеча. За доброто настроение на гос­тите се грижеше народната певица Силвия Димитрова и ансамбъл „Веселяци“. С мно­го песни, танци, приятелски разговорки, наздравици и поз­драви ловците се разделиха призори, обещавайки си да се видят по ловните полета.

Тази година сдружението, в което членуват 623-ма ловци, ще празнува своя 120-годи­шен юбилей. Ръководството на сдружението е планирало богата програма, която ще започне на 21 април в залата на община Горна Оряховица с разширено общо събрание. Кулминацията на тържествата ще е на 22 септември на хижа „Божур“, където ще се проведе ловен събор за всички члено­ве, приятели и гости на сдру­жението.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ