Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-гр. Бяла, Русенско: Популацията от дива свиня е тревожно висока

       Младен ДОБРЕВ

      Ръководителят на беленското сдружение Живко Брашнаров сподели своите впечатления за отминалия ловен сезон:

     „Популацията от дива свиня при нас е много висока, бих каза тревожно висока. Това важи за цялата Северна България, като гледам обстановката през тази зима и обявените резултати от отминалия ловен сезон. Имаме сериозни притеснения по отношение на прииждащата от север епидемия от африканска чума по свинете. Въпрос на кратко време е да ни връхлети. Трябва да сме подготвени, да вземем всички превантивни мерки, понеже пораженията може да бъдат страшни.

Ние отчетохме много силен сезон в свинския лов. При план от 406 животни са реализирани 446. При това, че нямахме зима и сме ловували почти без снежна покривка. В типично зимни условия резултатите щяха да бъдат още по-добри.

     Шампиони са ловците от с. Горно Абланово и това не е изненада за никого. Те ловуват по дунавското крайбрежие около остров Батин, а там открай време се задържат много диви свине. Горноаблановци винаги са били сред челниците и сега е така. Приключиха сезона с 45 отстреляни животни, а и ловците от с. Батин са в челото с 33 бройки. В с. Широково имат 23 точни попадения…“

     Още статистически данни за отминалия ловен сезон в ЛРС-гр.Бяла може да прочетете в бр. 7 на в.”Наслука”.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ