Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Харманли отбеляза 120 години от основаването си

На 2 септември ЛРС-Харманли отбеляза 120 години от основаването си в „Ловния парк“ в града. Тържеството бе открито в 12 ч. от председателя на УС Веселин Христозов. След посрещането на знамето на сдружението и изпълнението на химна на Република България, Христозов изнесе кратък доклад за историята на сдружението от учредяването му през далечната 1897 година до наши дни.

Гости на тържеството бяха областният управител на област Хасково Станислав Дечев, зам.-областният управител д-р Стефка Здравкова, кметът на Харманли Мария Киркова, кметът на град Маджарово Милко Армутлиев, директорът на ТП ДГС град Маджарово – инж. Михаил Михайлов, Даниел Тошков – председател на ЛРС-Димитровград и член на УС на НЛРС-СЛРБ, Петър Вангелов – председател на ЛРС-Свиленград и член на УС на НЛРС-СЛРБ, Желязко Живаков – председател на ЛРС-Хасково, инж. Красимир Кръстев – председател на ЛРС-Ивайловград, Гошо Атанасов – председател на ЛРС-Тополовград, колегите от сдруженията от област Хасково, както и представители на други институции в града и областта.

Прочетена бе заповедта на председателя на УС Веселин Христозов за награждаването на победителите от състезанията по ловна стрелба, ловна кинология и във връзка със стимулиране отстрела на хищници – ловните дружини, отстреляли най-много хищници през ловен сезон 2016/2017 година. Осветени бяха знамето на сдружението, знамената на ловните дружини, както и курбанът за здраве.

 

Повече информация в бр. 36 на в. “Наслука” на 6 септември

 

Дончо Чипилски

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ