140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Хасково – Грижи за дивеча в очакване на новия сезон

хасково грижи

Всички дружини в състава на Ловно-рибарското сдружение -Хасково са ангажирани с изграждане и  ремонт на хранилки, чакала  и други съоръжения в ловните полета.

В тази така важна дейност с готовност участват мнозинството от членовете. Благодарение на системно полаганите грижи похвално е състоянието на волиерите за доотглеждане на дивечови птици, смята председателят на управителния съвет на ЛРС-Хасково Желязко Живаков.

хасково грижи

В очакване на новия сезон ловците  отсега подготвят хранителната база за едрия и дребен дивеч за студените зимни месеци. В много добро състояние са дивечовите ниви, засети с царевица, картофи, овес, сорго и други култури  в ловнотопанските райони на дружините в Конуш, Мандра, Николово и др.

Ръководствата на дружините активно проучват пазара за комбинирани фуражи. Купуват и складират своевременно,  за да изпреварят евентуално поскъпване и така да осигурят достатъчни количества за пълноценно хранене на дивеча.

хасково грижи

Този месец хасковското сдружение очаква пристигането на 3-4 групи ловци от Гърция. Обичайно те идват в региона, за да ловуват на гургулици, гривяк, пъдпъдък.

През август предстои и поредното задивечаване с птици на възраст 90 дни, информира Станимира Гърова, специалист по лова.

Златка Михайлова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ