Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Хасково – Надеждите са за захлаждане на времето

Златка МИХАЙЛОВА

На 11 август хасковските ловци излязоха на първия си лов за новия сезон. Чува се пъдпъдък по полетата, казаха на тръгване ловците, които и този път разчитаха на добра слука, тъй като са отлични стопани на дивечовото богатство в района. Въпреки това надеждите за високи резултати в отстрела са свързани с провеждане на излети в по-хладно време.

Весело настроение и традиционните почерпки последваха първия ловен излет в общините Хасково, Минерални бани и Стамболово.

Преди старта на лова на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина  бе проведен задължителният инструктаж за спазване на правилата за безопасност при боравене с ловно оръжие и противопожарните правила за опазване и защита на горските територии. В деня на откриването бяха извършени проверки от представители на  Държавно горско стопанство, Регионалната дирекция на горите, Службата за контрол на общоопасните средства към МВР. За радост нарушения не бяха констатирани.

Следващия месец Хасково за пореден път ще посрещне ловци от съседна Гърция, които традиционно идват в региона в края на лятото за  атрактивния и динамичен лов на пернати.

В навечерието на откриването на сезона ловната дружинка в Криво поле с председател Тянко Василев завърши със собствени средства строителството на  заслон. Дружинката в Тънково с председател Радостин Димчев изгради две чакала. Продължава ритмичното изпълнение на предвидените ловностопански мероприятия, заявиха от сдружението, към което тази година се присъединиха 32-ма нови ловци.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ