Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Хасково продължава с разселването на пернат дивеч

хасково разселване

Основният начин за възстановяване на запасите на фазана  и запазването им като ловни обекти е тяхното разселване в природата.  Ловците от ЛРС-Хасково добре знаят тази истина и отново се включиха в поредната акция по разселване.

В навечерието на откриването на новия ловен сезон над 500 фазана на 90-дневна възраст бяха бързо транспортирани от Ямбол до Хасково.

Ръководството на  сдружението отлично организира разпределението на птиците сред представителите на дружините.

65 фазана получи дружината в с. Тънково,  54 – ЛРД-Стамболийски . По 35 птици взеха ловците от Динево, Конуш, Николово, Александрово.

хасково разселване

Милан Димитров и Тодор Тодоров тръгнаха към Войводово също с 35 фазана. Председателите на дружината в  Минерални бани Бялко Бялков  и на две хасковски дружини – Апостол Марчев и Славей Алексиев, лично се погрижиха за младите птици.

Ловците от хасковското сдружение стриктно изпълняват  дейностите по адаптацията на птиците от тази  възрастова група, което ще гарантира нормални запаси на разселения дивеч в природата и добри резултати. 

Навсякъде са изградени временни волиери, за които са избрани терени в  типични местообитания в ловностопанския район на сдружението.

хасково разселване

Те  се поддържат много добре и това е една от силните страни на хасковската организация.  Там дивечовите птици се  приспособяват към естествените природни условия преди да бъдат пуснати на свобода. Това спомага фазаните да се задържат в района, където се разселват.

Сред седмица ловците очакват нова пратка- този път яребици и кеклици, с които ще бъде направена още една стъпка в умножаването на богатството от пернат дивеч.

Златка Михайлова

Снимки Янко Найденов

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ