Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Кърджали – Ахмед Ахмед спечели регионалното състезание „Свети Хуберт“

св. хуберт ахмед

Ахмед Ахмед от дружина Миладиново с епаньол бретон Берта е победител в тазгодишното регионално състезание „Свети Хуберт“ за ловци с кучета, работещи със стойка. В надпреварата, организирана от Ловно-рибарското сдружение в Кърджали, която се състоя край  чернооченското село Пчеларово, се включиха десет състезатели с дванадесет кучета. Успехът на победителя е напълно заслужен. Още през миналата година подсказа, че е готов да атакува върха. Тогава се класира на четвърто място.

На втора позиция е миналогодишният победител Пламен Петков от дружина Кърджали 1 с курцхар Озирис. Трети е Георги Ангелов с епаньол бретон Цезар, който е многократен победител в регионалното състезание, а през миналата година беше на второ и трето място заради участието му с две кучета.

На четвърто място се нарежда Джейхан Сали от дружина Пчеларово, на пето Айджан Мехмед от дружина Черноочене, а на шесто Гюлен Емилов от дружина Миладиново.

св. хуберт ахмед

Председателят на сдружението Васил Дончев и съдиите на турнира Танко Ранделов и Йордан Каменов връчиха наградите на победителите. Те си тръгнаха с купи, грамоти и с по един чувал кучешка храна.

Съдиите дадоха висока оценка за организацията на състезанието и за уменията на ловците и кучетата. Кърджалийските състезатели спокойно могат да се борят за първото място в Националния турнир за Купата на НЛРС-СЛРБ.

След видяното на турнира Васил Дончев е оптимист, че отборът на сдружението ще се представи достойно на зоналния и националния турнир. Смята, че с всяка година нивото на  състезанието се качва.

Валери КОВАЧЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ