Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Кърджали ще отбележи 100-годишния си юбилей с тържествена вечеринка наесен

кърджали вечеринка

Макар и със закъснение сдружението на ловците и риболовците в Кърджали ще отбележи 100-годиншния си юбилей. Преди откриването на новия сезон за  групов лов на дива свиня през есента ще се проведе тържествена ловна вечеринка.

Това е решил Управителният съвет на сдружението. Всички са били единодушни, че веднъж се празнува сто години.

Тогава официално  ще бъдат обявени носителите на званието „Заслужил деятел на НЛРС-СЛРБ” и връчени наградите Почетен знак на НЛРС-СЛРБ и Почетен плакет на  сдружението на ловците и риболовците в Кърджали.

Ловно-рибарското сдружение в Кърджали е най-старата обществена организация в Кърджалийска област. Създадено е през 1921 година като Ловно-стрелческо дружество с 570 членове. Първият председател е Пенчо Недялков от Ловеч, който живее в Кърджали. През 1927 г. е създаден ловен парк, който е днешният парк „Простор” в Кърджали.

Същата година в парка е построен ловен дом, който по това време е бил единственото място край града за развлечение и почивка на ловците и обществеността. Честването на юбилейната годишнина трябваше да се състои през миналата година. Но насроченият за септември ловен събор в парк „Горубсо” бе отменен заради извънредната епидемична обстановка в страната.

кърджали вечеринка

Кърджалийските ловци освен че са добри ловци, са и големи веселяци. Последната вечеринка се проведе в началото на март 2020 г. Гост беше председателят на НЛРС-СЛРБ Васил Василев. През 2021 и 2022 г. традицията беше нарушена заради извънредната епидемична обстановка в страната. Вечеринки нямаше.

Валери КОВАЧЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ