Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Крумовград – Отстреляни са 353 диви свине, старите ловци не помнят такава слука

крумовград лов

Рекорден брой – 353 диви свине, отстреляха през сезон 2023/2024 г. ловците от ЛРС-Крумовград. В сравнение с предишния сезон са с 52 повече.

Председателят на сдружението Антон Пехливанов определя сезона като много добър. Стари ловци са заявили пред него, че не си спомнят за такава слука в стогодишната история на сдружението. Тази година то става на един век. Юбилейното честване ще бъде в края на лятото.  Но за председателят не е важно толкова много колко прасета са отстреляни, важното е, че сезонът е приключил без инциденти.

крумовград лов

Председателят  на ЛРС-Крумовград е впечатлен, че през този сезон всички ловци са излизали с голям желание на лов, защото има дивеч. Ловната култура вече е на съвсем друго ниво. Осъзнават, че без грижи няма дивеч, активно участват в ловностопанските мероприятия. Не е без значение и борбата с хищниците

Не е установен нито един случай на дива свиня, болна от Африканска чума. Дивечът намира спокойствие в Родопите. Прогнозата му е, че и през следващия сезон може да се говори за рекорди.

На първо място по отстрел на дива свиня е дружина Аврен с председател Антон Пехливанов – 48 броя, на второ – дружина Горна Кула, която се оглавява от Неждет Юзеир – 38 броя, и на трето – дружина Багрилци с председател Никола Николов – 36 броя.

крумовград лов

През последния сезон в района са се навъдили много трофейни животни, смята специалистът по лова в сдружението Павлина Карагьозова. Тя допуска, че е възможно прасета да се прехвърлили към наша територия от Гърция, за да се спасят от големите пожари, които бушуваха там през минало лято.

Със 139.5 точки и златен медал са оценени глигите на глиган, отстрелян от Мустафа Алиосман от дружина Поточница. Това е може би един от трофеите, събрали най-много точки през този сезон в Източните Родопи.

Трофеят на Ерай Ахмед от Багрилци, оценен със 117.76 точки, е носител на сребърен медал, на Фами Руфат от дружина Горна Кула със 116.13 точки – също сребърен медал.

Със 110.33 точки трофей на Севги Налбант от Горна Кула е носител на бронзов медал.

Валери КОВАЧЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ