140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Кубрат се весели до зори на ловната си вечеринка

Представители на 17-те дружинки в състава на ЛРС-Кубрат, както и техните нежни половинки, взеха участие в традиционната ловна вечеринка, проведена от сдружението за закриване на ловния сезон. Както винаги имаше много емоции и веселие до ранни зори. Музикантите от оркестър „Славяни“ при местното народно читалище се погрижиха настроението да е отлично.

Кметът на община Кубрат Алкин Неби лично поздрави ловците и семействата им. Пожела им успехи в стопанисването на дивеча в Лудогорието. Сред гостите бяха и зам.-кметът Орхан Мехмед, председателят на общинския съвет Хюсеин Юмеров, дългогодишният спонсор на сдружението Лютфи Дахилов и зам.-председателят на УС на сдружението Иван Борисов.

Празникът започна с приветствие на председателя на сдружението Атанас Попов, който сподели, че сезонът е преминал много успешно, грижите на ловците към ловните райони са били на нужното ниво, осигурени са били достатъчни количества фуражи за подхранването на животните. През изминалия сезон за първи път в Лудогорието са били разселени диви зайци и това е станало в района на ЛРД-Беловец с активното участие и спонсорство на председателя й Лютфи Дахилов.

ОТЛИЧИЯ ЗА НАЙ-ДОБРИТЕ

Председателят на ЛРС-Кубрат Атанас Попов връчи грамоти и бутилки висококачествено вино на най-добре представилите се през изминалата година дружинки и индивидуални ловци. ЛРД-Юпер взе приза за най-голям брой отстреляни диви свине – 95 бр. ЛРД-Кубрат бе отличена като най-добра в лова на фазани, а за ЛРД-Горичево за най-успешна в борбата с хищниците.

Специален приз получи 95-годишният Мюзекя Пехливанов от ЛРД-Глоджево, който миналата година завери 65-ия си ловен билет и независимо от напредналата си възраст, винаги е сред ловците по време на ловните излети.

Разнообразни бяха наградите от традиционната ловна томбола. Най-стойностната беше малка дива свиня. Бяха раздадени и 15 фазана. Голямата награда спечели младият ловец от ЛРД-Глоджево, който миналата година направи „прощъпалника“ си в ловния спорт.  Председателят на ЛРД-Беловец Лютфи Дахилов получи грамота за „спонсор на годината“ на сдружението.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество „Сокол” – гр. Кубрат
Пощ. код: 7300
Телефон: 7-23-37
Мобилен: 0893 366 803

Реклама

ЛОГО - СЛРБ