Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

ЛРС-Омуртаг – Автоматичните хранилки никнат като гъби

Първите 4 автоматични хранилки бяха монтирани в землището на село Змейно – като експериментален вариант. Видя се, че има ефект от тази новост и от омуртагското сдружение се погрижиха да осигурят поне по една такава хранилка на всяка от своите 12 дружини. Някои вече ги монтираха, за други предстои да ги пуснат в действие в най-скоро време.
Още през първия уикенд след приключване сезона на свинския лов в село Камбурово се заеха да намерят най-подходящото място за автоматичната хранилка. Работна група начело с председателя им Хасан Халилов се зае с отговорната задача и я свърши както подобава. В близост до хранилката е монтирана и видеокамера, за да има непрекъснат контрол върху терена и така да получават най-пълна информация кой се навърта наоколо и с какви намерения.
Камбуровци приключиха сезона с 12 отстреляни диви свине. Председателят Хасан Халилов е с три точни попадения, по две имат Сунай Исмаилов и Мустафа Мустафов. Шампиони са ловците от с. Змейно, които натрупаха най-голям актив. Като цяло сезонът е успешен за ловците от омуртагското сдружение. Отстреляни са общо 116 диви свине, което е близко до разчетите.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ